Labels

streda 24. apríla 2013

Talianska gastro sobota

Aj vy sa vždy v piatok tešíte, že  KONEČNE  máte voľný víkend ? Niektorí plánujú  oddychovať a iní  zase dobehnúť všetky zameškané domáce povinnosti.  V mojom prípade je to z každého trochu.
V tomto duchu premýšľam, čo navariť, aby to bolo rýchle, chutné, sýte, zdravé ....
Tak sme mali taliansku gastro sobotu.
Odporúčam  veľmi rýchlu (až priam kozmicky rýchlu) polievku  Minestrone. Ešte nikdy nesklamala a preto ju vrelo doporučujem. Všetci uponáhľaní isto ocenia.
Recept som objavila v knihe od  známej britskej vyznavačky kulinárstva  a gurmánky Nigella Lawson . Niggela je pre mňa veľmi inšpiratívna - navarí z ničoho a za chvíľu :-) 


Budete potrebovať : 
1 - 2 konzervy fazule 
balík mrazenej  zeleniny
omáčku na špagety( ak nemáte, pokojne dajte len paradajkový pretlak) 
cestoviny ( akékoľvek - ja som pridala celozrnnú tarhoňu)
vývar, nejaké bylinky, soľ
.. .a čokoľvek, čo sa Vám  hodí, máte doma a máte radi napr. červenú šošovicu, paradajky, cuketu ...

Postup:
V podstate veľmi jednoduchý :  Na masle som udusila zeleninu, pridala  všetky ostatné ingrediencie, povarila (dostala zo surového stavu do vareného), ochutila a ... HOTOVO.

Kto chce byť ešte sýtejší, tak sa k tomu celkom hodí Foccacia,  upravená podľa toho, čo máte práve doma.




Stačí len pripraviť kysnuté cesto , "take it easy" :
500 g hladkej múky 
20 g droždia 
1/4 l vlažnej vody
5 PL olivového oleja
1 ČL soli
zamiesiť, nechať vykysnúť, preložiť na plech, poliať olivovým olejom, posypať napr. cibuľou, sušenými paradajkami,rozmarínom. slaninkou, príp. niečím lepším  napr. prosciuttom a dať upiecť ( 180 stupňov, cca 30 min.) 
Mňamky.
Doraziť sa môžete  ešte nejakou výbornou zmrzlinou a máte pekné talianske menu.
Potom už len  tie kalórie musia ísť nejako zase dolu :-(




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára