Aj vy sa vždy v piatok tešíte, že KONEČNE máte voľný víkend ? Niektorí plánujú oddychovať a iní zase dobehnúť všetky zameškané domáce povinnosti. V mojom prípade je to z každého trochu.
V tomto duchu premýšľam, čo navariť, aby to bolo rýchle, chutné, sýte, zdravé ....
Tak sme mali taliansku gastro sobotu.
Odporúčam veľmi rýchlu (až priam kozmicky rýchlu) polievku Minestrone. Ešte nikdy nesklamala a preto ju vrelo doporučujem. Všetci uponáhľaní isto ocenia.
Recept som objavila v knihe od známej britskej vyznavačky kulinárstva a gurmánky Nigella Lawson . Niggela je pre mňa veľmi inšpiratívna - navarí z ničoho a za chvíľu :-)
Budete potrebovať :
1 - 2 konzervy fazule
balík mrazenej zeleniny
omáčku na špagety( ak nemáte, pokojne dajte len paradajkový pretlak)
cestoviny ( akékoľvek - ja som pridala celozrnnú tarhoňu)
vývar, nejaké bylinky, soľ
.. .a čokoľvek, čo sa Vám hodí, máte doma a máte radi napr. červenú šošovicu, paradajky, cuketu ...
Postup:
V podstate veľmi jednoduchý : Na masle som udusila zeleninu, pridala všetky ostatné ingrediencie, povarila (dostala zo surového stavu do vareného), ochutila a ... HOTOVO.
Kto chce byť ešte sýtejší, tak sa k tomu celkom hodí Foccacia, upravená podľa toho, čo máte práve doma.
Stačí len pripraviť kysnuté cesto , "take it easy" :
500 g hladkej múky
20 g droždia
1/4 l vlažnej vody
5 PL olivového oleja
1 ČL soli
zamiesiť, nechať vykysnúť, preložiť na plech, poliať olivovým olejom, posypať napr. cibuľou, sušenými paradajkami,rozmarínom. slaninkou, príp. niečím lepším napr. prosciuttom a dať upiecť ( 180 stupňov, cca 30 min.)
Mňamky.
Doraziť sa môžete ešte nejakou výbornou zmrzlinou a máte pekné talianske menu.
Potom už len tie kalórie musia ísť nejako zase dolu :-(
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára