Labels

sobota 13. apríla 2013

Špaldové bochníčky

Piecť doma pečivo ? ... si sa zbláznila ... tak to si radšej skočím do Tesca.
Tak takúto hlášku vypustil známy, keď som  mu hovorila o tom, že som doma piekla ( v obyčajnej teplovzdušnej rúre) výborné pečivo.
Mometnálne totiž prechádzam obdobím , ktoré volám  "pečiace" obdobie, čo znamená skúšanie rôznych, relatívne jednoduchých  receptov na chlieb a pečivo.  Okrem radosti z výtvoru  ma teší aj fakt, že vlastne viem, čo konzumuje moja rodina a teda, že papkáme samé dobré ( aj keď často kalorické ) veci :-) 
Tak napríklad tieto  špaldové bochníčky,  ešte nestačili ani vychladnúť, a už si na nich syn pochutnával - stačilo pridať maslo a diera v jeho žalúdku sa na chvíľu zaplnila.  

A ked sa dielo podarí, vyzerá to takto.  Vyskúšajte:
  

 
A ešte recept :
170 g špaldovej múky, alebo skúste akúkoľvek chlebovú, grahamovú
280 g polohrubej múky
35 g droždia
250 ml vlažnej vody
500 g masla
1 PL medu
1 ČL soli
Semienka
Všetko vymiesiť, pridať semienka,  nechať kysnúť  na teplom mieste prikryté potr. fóliou  1 hodinu. Cesto potom rozdeliť na menšie kúsky, rukami vytvarovať menšie bochníčky ( ja som spravila 8 ks).
Rúru predhriať na  190 stupňov. Poukladať bochníčky na plech ( papier na pečenie) , postriekať vodou, posypať semienkami.  Nechať  10 min. ešte dokysnúť.  Piecť v rozohriatej rúre 35 min.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára