Tak takúto hlášku vypustil známy, keď som mu hovorila o tom, že som doma piekla ( v obyčajnej teplovzdušnej rúre) výborné pečivo.
Mometnálne totiž prechádzam obdobím , ktoré volám "pečiace" obdobie, čo znamená skúšanie rôznych, relatívne jednoduchých receptov na chlieb a pečivo. Okrem radosti z výtvoru ma teší aj fakt, že vlastne viem, čo konzumuje moja rodina a teda, že papkáme samé dobré ( aj keď často kalorické ) veci :-)
Tak napríklad tieto špaldové bochníčky, ešte nestačili ani vychladnúť, a už si na nich syn pochutnával - stačilo pridať maslo a diera v jeho žalúdku sa na chvíľu zaplnila.
A ked sa dielo podarí, vyzerá to takto. Vyskúšajte:
A ešte recept :
170 g špaldovej múky, alebo skúste akúkoľvek chlebovú, grahamovú
280 g polohrubej múky
35 g droždia
250 ml vlažnej vody
500 g masla
1 PL medu
1 ČL soli
Semienka
Všetko vymiesiť, pridať semienka, nechať kysnúť na teplom mieste prikryté potr. fóliou 1 hodinu. Cesto potom rozdeliť na menšie kúsky,
rukami vytvarovať menšie bochníčky ( ja som spravila 8 ks).
Rúru predhriať na
190 stupňov. Poukladať bochníčky na plech ( papier na pečenie) , postriekať
vodou, posypať semienkami. Nechať 10 min. ešte dokysnúť. Piecť v rozohriatej rúre 35 min.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára