Zdravá pochúťka - tak by som mohla nazvať najnovší objav v mojej kuchyni. Červenú repu dlhé roky vnímala len ako zaváranú "cviklu" s chrenom. No od istej doby nakupujem červenú repu vo veľkom a to s istým gurmánskym zámerom.
Pečená červená repa spolu s balzamicom, citrónovou a pomarančovou šťavou, olivovým olejom a soľou tvorí neskutočne dobrú chuť nielen ako príloha napríklad k pečeným zemiakom, ale aj ako samotná.
A recept ? Nič jednoduchšie nie je. Ošúpanú repu treba nakrájať na čokoľvek, premiešať so spomenutými ingredienciami / bože to je slovo :-( . Teda soľ, olivový olej, citrónová šťava, pridajte zopár strúčikov cesnaku a všetko premiešajte, zakryte alobalom a pečte cca 1 hodinku na 180 stupňov. Pred koncom pokojne odokryte, a potom už len vydržať, aby to trochu vychladlo. Skúste.
No znesiem veľa ale červenú repu? Tak to už naozaj nie! Až ma trasie pri pomyslení, že by som ju mal jesť. Skús dať niečo iné. :)
OdpovedaťOdstrániť