Labels

pondelok 2. septembra 2013

Pečená červená repa

Zdravá pochúťka - tak by som mohla nazvať najnovší objav v mojej kuchyni. Červenú repu dlhé roky vnímala len ako zaváranú "cviklu" s chrenom.  No od istej doby nakupujem červenú repu vo veľkom a to s istým gurmánskym zámerom.
Pečená červená repa spolu s balzamicom, citrónovou a pomarančovou šťavou, olivovým olejom a soľou tvorí neskutočne dobrú chuť nielen ako príloha napríklad k pečeným zemiakom, ale aj ako samotná.
A recept ?  Nič jednoduchšie nie je. Ošúpanú repu treba nakrájať na čokoľvek, premiešať so spomenutými ingredienciami / bože to je slovo :-( . Teda soľ, olivový olej, citrónová šťava, pridajte  zopár strúčikov cesnaku a všetko premiešajte, zakryte alobalom a pečte cca 1 hodinku na 180 stupňov. Pred koncom pokojne odokryte, a potom už len vydržať, aby to trochu vychladlo. Skúste.

1 komentár:

  1. No znesiem veľa ale červenú repu? Tak to už naozaj nie! Až ma trasie pri pomyslení, že by som ju mal jesť. Skús dať niečo iné. :)

    OdpovedaťOdstrániť