Moje prvé pečené buchty skončili skoro v koši :-(
Snaha novopečenej gazdinky po svadbe bola veľká , no výsledok nestál veľmi za to. Manžel ich síce zjedol ( čo by aj on nespravil pre svoju vyvolenú :-) , no musel vypiť minimálne liter čaju, aby tú strašnú buchtu vôbec prehltol a strávil.
To však bolo pred xxx rokmi. Teraz už vypekám veselo ďalej a všetkým chutí.
Tak napríklad taká obyčajná TVAROHOVÁ bábovka. Skúsila som viacero receptov, no táto je fakt skvelá. Recept som našla náhodou v knihe Sladko v ústach od Barbory Kardošovej. Celkom také príjemné "babské" čítanie na leto. A k tomu je tam aj zopár receptov. Tak som vyskúšala a je vážne dobrá. Trochu kalorická, ale no a ?
... a ešte ten recept...
250 g práškového cukru
250 g masla
4 vajcia
250 g polohrubej múky
250 g tvarohu
prášok do pečiva
hrozienka
Zmiešajte 4 žĺtky s cukrom a maslom. Postupne pridávajte múku, prášok do pečiva, tvaroh. Zľahka vmiešajte hrozienka a vyšľahaný sneh z bielkov. Zmes nalejte do formy na bábovku, ktorú ste predtým vymastili maslom a vysypali krupicou. Vložte do rozohriatej rúry cca 180 stupňov a pečte cca 45 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára